Æblets dag 9 Oktober 2016

Lagt på hushave24.dk den 28-09-2016 af Thomas


De nemmeste frugter i havenÆblets Dag d. 9. oktober

Et æble om dagen holder doktoren fra døren – således frit oversat fra det engelske ordsprog, som menes at stamme fra 1860’erne i Wales og første gang hed: ”Eat an apple on going to bed, and you’ll keep the doctor from earning his bread”.

De nemmeste frugter i haven
Æbler er helt klart førstevalget til frugt i haven, og det er der flere grunde til. Først og fremmest elsker vi den søde/syrlige smag fra friskplukkede æbler, og så kan æblerne anvendes på så mange forskellige måder. Hele efteråret byder på dejlige kager og retter, hvor æbler indgår. Når du planter æbletræer i din have, har du hurtigt et fint resultat, for æbletræer bærer frugt i en meget tidlig alder. Nemt er det også at dyrke æbletræer, for de skal kun gødes om foråret, holdes med vand de første år, hvis det er for tørt, og så varer det flere år, før de unge træer har brug for beskæring.

Æblets Dag d. 9. oktober
Som noget helt nyt, sætter vi fokus på æbler d. 9. oktober. Kom og se de mange forskellige æblesorter vi har i sortimentet, få nyttigt materiale om æbler – også om hvordan du planter og plejer samt et par aktuelle opskrifter. Du vil også få mulighed for at smage på æblesorter, så du derved lettere kan beslutte, hvilke nye æbletræer der skal plantes hjemme i din have.

Dit lokale havecenter har løsningen
I Lyngby Havecenter hjælper vi dig, så du får størst glæde af at plante æbletræer. Træerne er af høj kvalitet og vil allerede til næste sommer bære masser af frugt. Når du får brug for at beskære dit træ, så kan du være sikker på at få vejledning, for dit lokale havecenter har nemlig den faglige ekspertise til rådgivning – også i beskæring.

PS: Vi har søjleæbletræer og dværg æbletræer du kan sætte på en altan, i en krukke.

Følg med Haveglæder og Lyngby Havecenter på Facebook.
Vel mødt!