Forlæng sæsonen i sommerhuset

Lagt på hushave24.dk den 31-10-2016 af Thomas


Det mærkes, når efteråret melder sig med kulde og regn, at mange sommerhuse holder dårligt på varmen. Men der er endnu tid til bruge boligjob-ordningen, så du næste år kan bo lunt og godt langt ind i den kolde tidFor sommerhusejeren er det oplagt at bruge efterårsferien i sommerhuset. Men trækker det fra vinduerne, og kryber kulden langs gulvene på trods af ild i pejsen, så er det nok på tide at overveje, om sommerhuset trænger til en omgang isolering, nye vinduer eller andet, der kan holde på varmen, inden vinteren for alvor bider sig fast.

- Mange af sommerhusene i Danmark er bygget, inden at der kom regler for isolering og energiforbrug, og de er ofte dyre at varme op i vinterperioden. Men da boligjob-ordningen også gælder for sommerhuse, er det oplagt at forlænge sæsonen, uden at varmeregningen løber løbsk, ved at få lavet nogle af de energirenoveringer, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius.

Boligjob-ordningen giver et skattefradrag på udgifter til arbejdslønnen på energirigtige håndværksopgaver på op til 12.000 kroner per person i hustanden over 18 år. Det er fx skattefradrag på energiforbedringer som udskiftning af gamle vinduer, hulrumsisolering af vægge eller isolering af taget.

Men sommerhusejere skal i gang nu, hvis de skal nå at få renoveret i år.

- Ikke alene kan vejret snart blive så koldt og vådt, at det ikke længere er optimalt at renovere, men der kan være lang ventetid, når man fx skal have leveret nye døre eller vinduer fra fabrikken, siger Torben Liborius.