Nu kan du få nye vinduer med håndværkerfradrag

Lagt på hushave24.dk den 06-10-2015 af Thomas


Der er godt nyt til danskere, der overvejer at skifte husets vinduer, for med genindførslen af håndværkerfradraget kan der igen opnås fradrag for håndværkernes arbejdsløn.Håndværkerfradraget er genindført

Håndværkerfradraget, eller BoligJob-ordningen som den også kaldes, gælder for hele 2015 med de samme regler, som du allerede kender fra 2014. Du kan allerede nu indberette via SKAT, hvorefter det kommer med på årsopgørelsen for 2015, der offentliggøres i marts måned 2016.

Dit fradrag vil være op til 15.000 kroner årligt inklusive moms, så hvis du skal have skiftet vinduer og får håndværkere til at gøre arbejdet, har du mulighed for at få fradrag for håndværkernes arbejdsløn.

- Genindførslen af håndværkerfradraget er en glædelig nyhed, for vi anbefaler netop, at man allierer sig med en erfaren håndværker, når vinduerne skal skiftes, siger direktør Arne Andersen for Jydsk Vindueskompagni, og fortsætter

- Der er meget at være opmærksom på i forbindelse med vinduesmontage, så vi har etableret et samarbejde med cirka 30 håndværkere fordelt over hele landet, som netop har stor erfaring med opmåling og montering af vinduer. På den måde kan vi henvise vores kunder til håndværkere med stor ekspertise indenfor præcis dette område.

Fokus på klimaforbedringer i 2016 og 2017

Der er varslet ændringer i ordningen i 2016 og 2017, men umiddelbart er der intet, der tyder på, at det går udover dig, der vil skifte vinduer. Der er der nemlig lagt op til, at BoligJob-ordningen skal have en grønnere profil, så der fortsat kan opnås fradrag for klimaforbedringer på din bolig. Det vil sige, at du med fordel kan skifte til nye vinduer, der vil reducere din boligs energiforbrug.

Arne Andersen fra Jydsk Vindueskompagni har tre gode råd til dig, der er på udkig efter nye vinduer.

• Overvej tidshorisonten
De første 5-7 år vil du være lige begejstret for dine vinduer, uanset hvilket materiale de er produceret i, så overvej hvor langt du ønsker at se frem og vær bevidst om, at prisforskellen på for eksempel træ og træ/alu udlignes over årene.

• Overvej mængden af vedligehold
Såvel plast som træ/alu er stort set vedligeholdelsesfri. De kræver ikke meget mere end aftørring med en fugtig klud. Trævinduer skal derimod males cirka hver femte år, så overvej om du har tid og lyst til det eller alternativt om du har midlerne til at benytte dig af professionel hjælp løbende.

• Overvej stilen
Vinduer udgør typisk cirka halvdelen af facaden på et hus, så det er vigtigt, at de matcher husets arkitektoniske stil. Det vil skabe et harmonisk udtryk og gøre huset lettere at sælge, når den tid kommer.