Solfilm løser problemet med energivinduer og varmt indeklima

Lagt på hushave24.dk den 23-06-2016 af Thomas


BOLIG: Boliger med energivinduer og stort lysindfald kæmper ofte med høje temperaturer om sommeren. Løsningen kan være solfilmDet er populært som aldrig før med boliger med store lyse, åbne rum og energivinduer, der reducerer varmeregningen. Men energivinduerne er ikke altid helt uden problemer. Særligt på sydvendte sider kan energivinduerne nemlig give et meget varmt indeklima, fordi varmen lukkes ind, men den kan ikke komme ud igen.

Problemet kender man til hos foliekniven.dk. I mere end 10 år har de forsynet danskerne med forskellige former for film til vinduerne. Og i disse år er det særligt solfilmen, der kaldes på.

- Solfilm tager toppen af varmen og begrænser solens UV-stråler, siger Rune Fabricius, foliekniven.dk.
Solfilm lukker lyset ind, men begrænser således også varmegennemstrømningen om sommeren.

Samtidig med at solfilm kan være den optimale løsning at montere på sine energivinduer, så gør Rune Fabricius opmærksom på, at boligejere skal tænke sig om, inden de sætter det op. Solfilm fås nemlig både til indvendig og udvendig montering
– og her er det ikke ligegyldigt, hvad man vælger.

På energivinduer er det vigtigt, at solfilm monteres på den udvendige side af glasset.
- Sætter man solfilmen op indendørs er der risiko for, at glasset springer, da der kan opstå varmeophedning i glasset, siger Rune Fabricius.

Fakta:
Solfilm til vinduer fås i forskellige varianter. Der er solfilm med høj spejleffekt, som giver en varmereduktion på 86 procent og en afvisning af UV-stråler på 99 procent. Solfilm uden spejleffekt giver en varmereduktion på 63 procent.
Til et vindue på 150 x 150 cm koster solfilm 400-800 kroner alt efter type. Monteringen er enkel at udføre, og typisk følger der monteringsvejledning med, når man bestiller solfilmen.