Velkommen til vores store artikel database.

Vi opdatere løbende med nye artikler og nyheder med alt til hus og have. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder og artikler til vores database.

Sidste chance for at få det bedste ud af håndværkerfradraget!

Hvis du vil benytte håndværkerfradraget til energiforbedringer af din bolig, så er det nu, du skal i gang. Loftisolering giver besparelse på varmeregningen med det samme og tjener sig hurtigt hjem.Efterisolering af loftet er den bedste måde at forbedre husets varmeøkonomi på. Varme stiger opad, og hvis loftisoleringen ikke er i orden, ender varmen under dit tag i stedet for i din stue.Markant besparelseEt dårligt isoleret hus bruger tre gange så meget energi som et velisoleret og energirigtigt hus. Efterisoleringen af loftet kan derfor mærkes på varmeregningen med det samme. Hurtigt tjent hjemLoftisolering er derfor en af de energiforbedringer, der hurtig er tjent hjem. Allerede efter et par år vil udgiften til isolering typisk være tjent hjem på grund af besparelsen på varmeregningen.Bedre indeklimaUdover en besparelse på varmeregningen vil du kunne mærke en forbedret..

Hvor der er røg, er der smag

Vi elsker smagen af røg i fødevarer. Røgsmag er lig med den ultimative grillsmag. Hop med på bølgen, og tag din madlavning til det næste niveau med denne spritnye model af Smoking Gun fra Sage.Giv maden lidt røg!Røgning er en tusind år gammel teknik til at konservere kød og fisk på. I gamle dage blev madvarerne hængt op i skorstenen, så kunne de holde sig i månedsvis. I dag røger vi maden for at få en fantastisk smagsoplevelse - og fordi det er sjovt. Den dybe smag af røg er eftertragtet; men røgning er besværligt. Og helt unødvendigt for at få den delikate røgsmag i maden. Med den seneste udgave af den håndholdte røgpistol fra Sage kan du nemt tilføre selv maden det ekstra pift – uden brug af varme. Nemt og lækkertMed det lille vidunder fra Sage kan du hurtigt tilsætte en lækker røget smag til dine retter, snacks eller drinks. Røgpistolen laver kold røg og giver straks..

Er et vinskab kun til dyre vine?

Danskerne har traditionelt set været en øldrikkende nation. Bevares, vi er da stadig meget glade for øl, specialøl især, men i løbet af det seneste årti har vi fået meget mere smag for druerne. Både de røde og grønne. Nu ønsker vi også at opbevare dråberne bedst muligt. For optimal smagsoplevelse og holdbarhed.Et glas kølig hvidvin på terrassen en lun sommeraften, et godt glas rødvin til middagen eller madlavningen, et glas bobler for at fejre en dejlig begivenhed. Ingen anledning er for stor eller lille til at nyde et glas vin. Vin er festligt og lidt højtideligt, og alle kan være med. Vinskabe kun for entusiaster?Skal man være enten snobbet eller nørdet for at eje et vinskab? Nej, absolut ikke; men du skal være interesseret i at få det allerbedste ud af dine flasker. For det er ikke kun de dyrebare dråber, der skal have plads i vinskabet. Alle vine, også flasker til 70,-..

Guide til det spiselige studenterbesøg

Når et vognlæs glade unge mennesker invaderer hus og have, er det maden og drikkevarerne, der er i fokus. Hvordan gør man det til en god oplevelse for både studenter og værter? Det giver cateringekspert et par bud på her.Inden længe runger sommerlandet af kulørte lastvogne fyldt med unge mennesker berusede af lige dele lettelse, glæde og varierende grader af alkohol. Turen rundt til studenternes familier er det længe ventede punktum på flere års slid og bankende hjerter ved det frygtede grønne bord. Som forældre vil man derfor gøre alt for at gøre besøget så godt som muligt. Ved hjælp af nogle få fif, tips og huskeregler kan man nå langt for at gøre det forholdsvist korte stop på køreturen til mere end blot endnu et i rækken. Lone Larsen fra cateringvirksomheden Kejserindens Gryder har mange års erfaring med levering af festmad til konfirmationer, firmafester, frokostaftaler - og de..

Borgmester ønsker Klægager tillykke

Klægager i Ballum er en perle i Tønder Kommune, siger borgmester Henrik Frandsen om Danmarks smukkeste bondegårdPå Rådhuset i Tønder bliver nyheden om kåringen af Klægager i Ballum som Danmarks smukkeste bondegård modtaget med både glæde og stolthed. - Det er bare så fortjent, siger borgmester Henrik Frandsen. - Klægager er et fantastisk sted. En gammel, klassisk vestslesvigsk gård, der er smukt og nænsomt restaureret og i dag danner flotte rammer om både ophold, møder, konferencer og en række kulturelle og sociale aktiviteter. Det er på alle måder en strålende perle, som vi kan være stolte af i hele Tønder Kommune. Og med bevidstheden om, at Klægager tilmed er landets smukkeste bondegård bliver glæden og stoltheden ekstra stor, siger borgmesteren og ønsker ejerne, Ruth og Christian Lorenzen, hjertelig tillykke med den fornemme titel. - Ruth og Christian har ydet en enestående indsats..

Det skal du vide om køb af ejendom på tvangsauktion

Muligheden for at gøre en god handel er dét, der driver de fleste, som vælger at købe ejendom på tvangsauktion, men der er ingen returret ved køb på tvangsauktion, så det gælder om at gøre et grundigt forarbejde. Læs rådene fra advokat Niels Rud Aamann, der er specialiseret i køb af ejendom på tvangsauktion.Forarbejdet er forudsætningen for at gøre en god handel ved køb på tvangsauktion. Ud over den manglende returret er det blandt andet de ansvarsfraskrivelser, der følger med ejendommen, som du skal være opmærksom på.Grundigt forarbejde er en nødvendighedDu kan altid få en besigtigelse af ejendommen forud for auktionsdagen, men ofte sættes der kun kort tid af til dette umiddelbart inden auktionen. Hvis du har behov for flere besigtigelser for at kunne træffe dine beslutninger, risikerer du at komme til kort, så det er en god idé at tage en fagperson med, hvis du ikke selv har..

Når støvsugningen bliver grov eller våd

Ny Nilfisk Multi II er udviklet til at håndtere opgaver både i boligen og udendørsNår gør-det-selv-folk gør rent i og omkring huset, er der mange opgaver, der kræver flere kræfter og større modstandskraft end en almindelig støvsuger. Den nye Nilfisk Multi II serie af våd- og tørstøvsugere sørger for, at det er nemt at rengøre bilen, campingvognen eller båden. Den kan støvsuge både jord og vand. Den kan fjerne bladene fra terrassen, tage sig af støvet fra elværktøjet, mens det bruges, eller pumpe luftmadrasser og små swimmingpools op.Konstant høj effektivitetMulti II fås i flere størrelser og designs. Våd- og tørstøvsugerne er udstyret med 1200 eller 1400 W-motorer, der leverer sugestyrke nok til at klare vand på gulvet, mudder i bryggerset, savsmuld på værkstedet, glasskår og meget andet. Maskinerne er meget nemme at betjene takket være deres brugervenlige paneler med store..

Hvad gør man, når demens ændrer livet?

Alzheimer og en række andre demenssygdomme rammer hvert år mellem 8-12.000 danskere. Flere end 100.000 danskere vurderes at være ramt af en demenssygdom, der påvirker livet hos 400.000 pårørende. Men hvad gør man, når den snigende sygdom pludselig banker på familiens dør og ændrer livet for altid?Symptomerne på demens kommer snigende. Det begynder ofte med, at hukommelsen svigter, og man har stigende vanskeligheder med at finde ord eller huske, hvor man har lagt ting, eller hvordan man udfører forskellige opgaver i hverdagen. Humøret, adfærden og personligheden ændres.- Det kommer ofte som et stort chok, når sygdommen konstateres. Både for den, der langsomt udvikler en demenssygdom, men også for den ægtefælle eller samlever, der pludselig oplever, at ens kære får demens, og af den grund får vendt op og ned på den tilværelse, man han haft hidtil, siger advokat Poul Jost Jensen, der er..

Vegansk for begyndere

En ny flot kogebog af Áine Carlin, der også er forfatter til bestselleren "Spis vegansk".Forfatteren har nu begået en ny kogebog, der ikke kun er en kogebog, men også en glimrende introduktion til vegansk livsstil. Bogen introducerer veganismen og er en god støtte undervejs for mennesker, der gerne vil leve vegansk.Mere end 90 lækre opskrifter, der på en god og sikker måde støtter en på vejen væk fra kød og mælk. Hvad kan man erstatte kød- og mælkeprodukter med? Hvilke lækre ingredienser kan man arbejde med? Hvordan sammensætter man en kostplan, så man er sikker på at få de vitaminer og proteiner, man har brug for?Áine Carlin er en populær engelsk blogger om veganisme og vegansk livsstil. Hun er anerkendt blandt veganere verden over - også i Danmark. Og hun har vundet flere priser for sine bøger.Bogen udkommer d. 1. marts 2017Vegansk for begyndere // Áine Carlin // på dansk..

Ny indbrudsparagraf og skærpet straf for indbrud

Hjemmet er dét sted, hvor man altid skal kunne føle sig tryg. Justitsminister Søren Pape Poulsen skærper derfor straffen for at begå indbrud, mens beboerne er hjemme. Samtidig vil ministeren have indsat en selvstændig indbrudsparagraf i straffeloven.Indbrudskriminalitet er et alvorligt indgreb i vores privatliv og tryghedsfølelse. Hvis indbruddet samtidigt finder sted, mens man er hjemme, sætter det dybe spor hos ofrene. Justitsministeren præsenterer derfor tre initiativer, der skal sætte ind over for indbrud i hjemmet.Der er konkret tale om:1. Helt ny indbrudsparagraf i straffeloven2. Skærpet straf for indbrud, mens der er nogen hjemme3. Særlig fokus på indbrud og omrejsende kriminelle Justitsminister Søren Pape Poulsen siger:”Når indbrudstyve bryder ind i ens hjem, ødelægger de ikke bare vinduet eller døren. De ødelægger også den grundlæggende tryghed, man har i sit hjem. Jeg kan..

Hold øje med fygesne på loftet og undgå ubehagelige overraskelser

Det er en god idé at tjekke loftet med jævne mellemrum, når det sner og blæser udenfor. Fygesne kan nemlig komme ind gennem selv små revner og sprækker og forårsage dyre vandskader, når sneen tør.Har du som boligejer først oplevet fygesne på loftet, så glemmer du helt sikkert ikke at tjekke herfor igen. Det kan nemlig gå hen og blive en dyr affære, hvis sneen tør og trænger gennem isoleringen og loftet ned i stuen.Tjek loftetNår det sner og blæser, bør du jævnligt tjekke loftet for fygesne. Hvis sneen er trængt ind, fejes den op med kost og fejeblad og lægges i en spand el.lign., så du undgår, at den smelter, når det tør. Selv om du ikke tidligere har haft problemer med fygesne, er det alligevel vigtigt at tjekke loftet, da fygesne kan give problemer i selv helt nye boliger.Når skaden er sketEr du så uheldig først at opdage fygesneen, når den tør og trænger gennem loftet,..

Udkantskommuner uenige om sommerhuse

Meningerne er delte i landets udkantskommuner, når talen falder på regeringens planer om at gøre det muligt for udlændinge at købe sommerhus i Danmark.Skal det være muligt for tyskere, nordmænd og svenskere at købe sommerhus i Danmark? Spørgsmålet er blevet debatteret i landets byrådssale, siden regeringen i regeringsgrundlaget lagde op til forsøgsvist at gøre det muligt for udlændinge at købe sommerhus i “udvalgte områder” af landet.Hvis man spørger flere af sommerhuskommunerne på den jyske vestkyst, er det absolut ikke der, de udvalgte områder skal findes. Det viser en rundspørge foretaget af sommerhussøgemaskinen, Campaya.dk.– Vi er klart imod forslaget. For os at se vil det på sigt skabe store prisstigninger i sommerhusmarkedet, siger borgmester i Varde, Erik Buhl.Han bakkes op af borgmesteren fra Ringkøbing-Skjern, Iver Enevoldsen, der mener, at forslaget vil skade den lokale..

Nyt spændende tema til Odense Blomsterfestival

Temaet er på plads for årets blomsterfestival i Odense! Festivalen vil gerne invitere samarbejdspartnere og festivalgæster med på en rejse rundt i en smuk verden, når temaet ”What A Wonderful World” foldes ud i Odense fra 17.-20. august 2017. Odense Blomsterfestival klæder hvert år byen på, til et blomsterparadis, der er spækket med kunst, kultur og underholdning.What A Wonderful WorldTemaet er på plads for årets blomsterfestival i Odense og festivalen vil gerne invitere samarbejdspartnere og festivalgæster med på en rejse rundt i en smuk verden, når temaet ”What A Wonderful World” foldes ud i Odense fra 17.-20. august 2017.- Odense Blomsterfestival klæder hvert år byen på, til et blomsterparadis, der er spækket med kunst, kultur og underholdning. Hele festivalen er for alle i hele familien og er helt gratis at besøge.Hvert år definerer vi et tema, hvor alle involverede kan..

Luksuslakrids og højkvalitets hotdogs i jule-Tivoli

Det er ikke kun søde pebernødder og skarp gløgg, der får mundvandet til at løbe, når Tivoli igen i år lukker dørene op for julesæsonen. Den Gamle Have bugner af boder med delikatesser som blandt andet håndlavet pasta og nykogte bolcher. Og så langer en af landets populæreste pølsemænd højkvalitets hotdogs over diskenIgen i år har Tivoli slået dørene op til julehygge for store og små. Indtil årsskiftet holder den gamle have åbent med velklingende juleparader og susende forlystelser. Går man en tur langs de bugnende boder, skal man ikke være bange for at få for meget af brændte mandler, gløgg og æbleskiver. Jul i Tivoli går nemlig ud over de klassiske godter og byder på delikatesser til selv den mest kræsne gane. Blandt andet håndlavet pasta, luksuslakrids og hotdogs, der smager af mere end den klassiske pølsevogn. Hotdogs rimer ikke på jul – eller hvad?Hotdogkompagniets pølseboder har..

Djursland er kommet på kortet

Efter stor succes igennem de sidste år er det nu blevet Djurslands tur til at komme under Kortkartellets grafiske lup.Kortkartellet laver grafiske plakater af alverdens byer, områder, lande og kontinenter. Ifølge Kortkartellet har der i lang tid været stor efterspørgsel på de sociale medier efter en plakat over Djursland. Den kommer nu. Det er også følgerne på Facebook og Instagram der har bidraget med seværdigheder og bynavne til det endelige motiv. Man bliver hurtigt opslugt af de imponerende detaljer på kortet - samtidig går der lidt sport i at finde bynavne.Udsmykning med minderPå Djursland kan plakaten købes hos Photocare i Grenaa og Trine Fau i Ebeltoft. Udover Djurslandplakaten har de også nogle af de øvrige motiver fra Kortkartellet fx Ebeltoft, Jylland, Danmark og Verden. ”Vi håber at kortet med Djursland bliver godt modtaget. Plakaten er med til at synliggøre..

Forlæng sæsonen i sommerhuset

Det mærkes, når efteråret melder sig med kulde og regn, at mange sommerhuse holder dårligt på varmen. Men der er endnu tid til bruge boligjob-ordningen, så du næste år kan bo lunt og godt langt ind i den kolde tidFor sommerhusejeren er det oplagt at bruge efterårsferien i sommerhuset. Men trækker det fra vinduerne, og kryber kulden langs gulvene på trods af ild i pejsen, så er det nok på tide at overveje, om sommerhuset trænger til en omgang isolering, nye vinduer eller andet, der kan holde på varmen, inden vinteren for alvor bider sig fast. - Mange af sommerhusene i Danmark er bygget, inden at der kom regler for isolering og energiforbrug, og de er ofte dyre at varme op i vinterperioden. Men da boligjob-ordningen også gælder for sommerhuse, er det oplagt at forlænge sæsonen, uden at varmeregningen løber løbsk, ved at få lavet nogle af de energirenoveringer, siger erhvervspolitisk..

Førende trendforsker: Vi vil bo kreativt og personligt

Vi vil ikke bare have en designerbolig, men en bolig designet af os selv. Dyrkningen af det personlige og kreative kommer til udtryk i Do It Yourself (DIY) projekter, som særligt mange unge kaster sig over i forbindelse med re-styling af boligen. Og det er en tendens, der er kommet for at blive, mener en af landets førende trendforskere.MADE BY MEAlle med pengepungen i orden kan besøge et moderne møbelhus og en smart interiørbutik og købe de helt rigtige ting til boligen. Det er der heller ikke noget i vejen med, hvis målet vel at mærke er at få et pænt hjem, der ligner alle andres. Hvis du derimod vil skabe et personligt hjem, som ingen andres, må du have kreativiteten i spil. Og det behøver ikke være hverken dyrt eller svært at indrette sig kreativt og personligt. Det mener teamet bag en ny webshop, hvis formål er at inspirere og hjælpe kunderne med at designe unikt..

Æblets dag 9 Oktober 2016

De nemmeste frugter i havenÆblets Dag d. 9. oktoberEt æble om dagen holder doktoren fra døren – således frit oversat fra det engelske ordsprog, som menes at stamme fra 1860’erne i Wales og første gang hed: ”Eat an apple on going to bed, and you’ll keep the doctor from earning his bread”.De nemmeste frugter i havenÆbler er helt klart førstevalget til frugt i haven, og det er der flere grunde til. Først og fremmest elsker vi den søde/syrlige smag fra friskplukkede æbler, og så kan æblerne anvendes på så mange forskellige måder. Hele efteråret byder på dejlige kager og retter, hvor æbler indgår. Når du planter æbletræer i din have, har du hurtigt et fint resultat, for æbletræer bærer frugt i en meget tidlig alder. Nemt er det også at dyrke æbletræer, for de skal kun gødes om foråret, holdes med vand de første år, hvis det er for tørt, og så varer det flere år, før de unge..

Er det foruroligende at over 90 % af lejekontrakter er ugyldige?

Du står og skal leje en bolig ud, og sender en lejekontrakt til din lejer. I stedet for at du får den læst igennem af en professionel, skriver I begge blot under. 2 år efter står du med håret i postkassen, fordi lejekontrakten er udfyldt forkert og din lejer har slæbt dig i huslejenævnet.I det danske lejemarked flyder det over med forkerte udarbejdede lejekontrakter og huslejenævnssager. Det er tid til at erkende at disse to ting hænger sammen. Hver evig eneste gang at en udlejer downloader standard formularen A9 gratis på nettet sker der en fejl i udfyldelsen af et eller flere felter. Hos lejekontrakt eksperten er vi i den seneste tid blevet overrendt med forespørgsler på gennemgange af lejekontrakter. I 90% af tilfældene har kontrakterne været forkerte. I stedet for at gå til en professionel og få kontrakten læst igennem, føler udlejer sig sikker på at den formular, som Ministeriet..

Mange nye studerende, men historisk få studielejligheder

Ved midnat udløses spændingen for et stort antal håbefulde unge, der får besked på, om de er optaget på en uddannelsesplads. Sidste år gik drømmen i opfyldelse for mere end 65.000. Men for mange er adgangen til en studieplads ikke den eneste udfordring, der skal klares, inden semesteret kan gå i gang. En stor del af de studerende er optaget på en uddannelse i en af landets fire største universitetsbyer. Det betyder stor tilflytning af nye studerende til Odense, Århus, Aalborg og København og skaber øget efterspørgsel efter boliger til studievenlige priser. I øjeblikket er udbuddet af små lejligheder i universitetsbyerne dog på et af de laveste niveauer siden finanskrisen.Efter sommerferien forventes også mere end 60.000 nye studerende at starte på én af landets uddannelsesinstitutioner. En stor del af de nye studerende vil få deres daglige gang på uddannelsessteder i Odense, Århus,..

Festligste festival længe set, slår dørene op om to uger

Odense Blomsterfestival 2016 med Cirkus & Gøgl-18.-21. august: ”Forestil dig Odense City som én stor manege, hvor tusindvis af blomster og planter er klar til at optræde og gøgle for dig. Så har du et billede af Odense Blomsterfestival 2016”. Under temaet Cirkus & Gøgl har festivalen samlet et overflødighedshorn af oplevelser. Det bliver festligt, farverigt og velduftende.- Jeg er lige ved at sige, at jeg glæder mig som et lille barn til årets blomsterfestival. For med Cirkus & Gøgl er jeg sikker på, at vi endnu engang rammer et tema, der kan rumme alt det, Odense Blomsterfestival handler om. Blomsterne, det kreative univers samt evnen til at samle alle aldersgrupper og hele familier omkring store oplevelser i Odense, og i år vil der være masser af smukke og sjove oplevelser for alle barnlige sjæle, garanterer Henrietta Rasmussen, der er sekretariatsleder i Odense..

Eksperternes råd: Sådan kommer du rotterne i forkøbet

Antallet af rotteanmeldelser stiger og stiger – og størstedelen af disse skyldes defekte kloakker på privat grund. Ifølge to lokale eksperter er der dog flere ting du kan gøre, hvis du vil undgå de uvelkomne gæsterMilde vintre og våde somre har givet anledning til en stor stigning i rotteanmeldelser i de seneste år. Det er dog ikke kun vejret, der bærer skylden. Ud cirka 7000 rotteanmeldelser i hovedstadsområdet i 2015 skyldtes 1800 af disse defekte kloakker, men kun ca. 120 af disse var i det offentlige kloaknet. Gamle, defekte og misligholdte kloakker på privat grund er altså en af hovedårsagerne til rotteproblemerne, men for de private boligejere er der heldigvis gode råd og hjælp at hente.En 5-værelses til rottefamilienBåde autoriseret kloakmester Niels Hansen fra Klingenberg Anlæg og Kloak ApS og Peter Fisker Lassen fra Roskilde Skadedyrsservice ApS bekræfter de stigende..

Eksperternes råd: Sådan kommer du rotterne i forkøbet

Antallet af rotteanmeldelser stiger og stiger – og størstedelen af disse skyldes defekte kloakker på privat grund. Ifølge to lokale eksperter er der dog flere ting du kan gøre, hvis du vil undgå de uvelkomne gæsterMilde vintre og våde somre har givet anledning til en stor stigning i rotteanmeldelser i de seneste år. Det er dog ikke kun vejret, der bærer skylden. Ud cirka 7000 rotteanmeldelser i hovedstadsområdet i 2015 skyldtes 1800 af disse defekte kloakker, men kun ca. 120 af disse var i det offentlige kloaknet. Gamle, defekte og misligholdte kloakker på privat grund er altså en af hovedårsagerne til rotteproblemerne, men for de private boligejere er der heldigvis gode råd og hjælp at hente.En 5-værelses til rottefamilienBåde autoriseret kloakmester Niels Hansen fra Klingenberg Anlæg og Kloak ApS og Peter Fisker Lassen fra Roskilde Skadedyrsservice ApS bekræfter de stigende..

Laveste antal tvangsauktioner i 8 år

I første halvår blev der bekendtgjort 1.432 tvangsauktioner. Det er det laveste antal i 8 år, selvom antallet af tvangsauktioner er steget den seneste måned. Det viser dagens tal for Danmarks Statistik.I juni 2016 var der 302 bekendtgjorte tvangsauktioner (sæsonkorrigeret), og det er 90 flere tvangsauktioner end måneden før. Opgørelsen af tvangsauktioner svinger fra måned til måned. ”2016 har indtil videre været et godt år for boligejerne. I første halvdel af 2016 har vi nemlig set det laveste antal tvangsauktioner siden 2008. Generelt er danskerne rigtigt flittige til at overholde deres betalinger, også sammenlignet med udlandet. Her ligger vi bedre end det europæiske gennemsnit. Det betyder i sagens natur også, at der er færre, der kommer helt der ud, hvor huset bliver sat på tvangsauktion,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Så meget er lejlighederne steget siden finanskrisen

En gennemsnitlig ejerlejlighed er steget med 51 pct. på landsplan siden bunden i forbindelse med finanskrisen. Det viser dagens nye tal fra Danmarks Statistik for boligpriserne i april 2016.”Priserne på ejerlejligheder er siden finanskrisen steget markant, på trods af et lille fald i april. Det kommer alle dem, der købte en lejlighed dengang til gavn. Hvis man under finanskrisen købte en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. til godt 1,4 mio. kr., så vil lejlighedens værdi nemlig være steget med over 700.000 kr. frem til i dag. Det svarer til, at værdien af lejligheden er steget med ca. 51 pct.”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet. I den samme periode er de danske lønninger kun steget med 13,3 pct. og har dermed ikke fulgt med prisstigningerne på lejligheder. ”Det er dog ikke alle, der får glæde af prisstigningerne. De, der i dag er på udkig efter drømmelejligheden,..

Nyt liv til møbler og interiør, der er slidt i betrækket

Danmarks største online udvalg af møbelstoffer, læder, materialer og værktøj til polstring – også til gør-det-selvNu er det lettere selv at ved-ligeholde møbler og andet interiør, der trænger til en kærlig hånd. Med nyt betræk i stof eller læder, ekstra polstring, knapper og pyntesøm, nyt skum eller fjedre, der skal skiftes. TM Materialer har samlet alt, hvad der skal bruges til møblerne i boligen og interiøret i bilen, båden og camperen til hurtig levering fra sin netbutik.Flere gør det selv- Polstring og beklædning er opgaver, som stadig flere selv går i gang med, fortæller Michael Juhlin fra virksomheden i Ikast. - Mange ting kan klares med vores stoffer, materialer og værktøj, hvis man har lidt talent for gør-det-selv. Her hjælper vi gerne med prak-tiske tips, blandt andet i en ny blog på nettet med masser af billeder. Kunderne er også velkomne til at kontakte vores..

Solfilm løser problemet med energivinduer og varmt indeklima

BOLIG: Boliger med energivinduer og stort lysindfald kæmper ofte med høje temperaturer om sommeren. Løsningen kan være solfilmDet er populært som aldrig før med boliger med store lyse, åbne rum og energivinduer, der reducerer varmeregningen. Men energivinduerne er ikke altid helt uden problemer. Særligt på sydvendte sider kan energivinduerne nemlig give et meget varmt indeklima, fordi varmen lukkes ind, men den kan ikke komme ud igen. Problemet kender man til hos foliekniven.dk. I mere end 10 år har de forsynet danskerne med forskellige former for film til vinduerne. Og i disse år er det særligt solfilmen, der kaldes på. - Solfilm tager toppen af varmen og begrænser solens UV-stråler, siger Rune Fabricius, foliekniven.dk.Solfilm lukker lyset ind, men begrænser således også varmegennemstrømningen om sommeren. Samtidig med at solfilm kan være den optimale løsning at montere på sine..

Boligmarkedet er andet end ejerlejligheder

Ifølge Danmarks Statistik er priserne på ejerlejligheder det seneste år steget 10,1 pct. Og for enfamiliehuse med 3,5 pct. Ejerlejlighederne udgør dog kun ca. 11 pct. af boligmassen- Det mest opløftende ved de aktuelle tal for ejendomssalg er, at prisudviklingen på boligmarkedet peger opad i samtlige regioner, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg og uddyber: - Priserne på parcelhuse i Hovedstadsregionen er det seneste år steget 7,5 pct., og det har medvirket til at trække prisudviklingen i resten af landet op. Priserne på parcelhuse på Sjælland steg med 3,3 pct., og i de øvrige tre regioner med mellem 1,1 og 1,6 pct. det seneste år. På ejerlejlighedsmarkedet stiger priserne noget kraftigere end for enfamiliehusene, bl.a. fordi der i store dele af landet ikke er så mange ejerlejligheder, og der derfor heller ikke skal så meget til for at give en stor procentvis stigning - men..

Venligboere kan bevæge sig ud på farlig grund

Gribskov og Frederiksberg Kommune vil lade Venligboliger opføre i private haver, med formål at lade private boligejere huse flygtninge. Men de private boligejere skal være varsomme lyder det fra SAPU.dk - Sammenslutningen af Private Udlejere."Har du en have med plads til en 30 kvadratmeter mobil bolig, så er der mulighed for at huse din helt egen flygtningefamilie. Tilbudet kommer i kølvandet på de problemer kommunen har med at finde egnede boliger de tilrejsende flygtninge, primært fra Syrien og Afganistan" Sådan lyder det d. 15. juni i Gribskov lokalavis om et nyt forsøg på at finde boliger til de mange flygtninge, som kommunerne er pålagt at tage imod. Men hos SAPU.dk, der rådgiver privat personer, der udlejer bolig, advarer indehaver Mark Jensen: "Det her kan komme faretruende tæt på at være et lejeforhold. Hvis den private grundejer, på den ene eller anden måde, ender med at..

Diplomati og uvildighed er vigtigt for at kunne løse tvister om skel

Folketingsmedlem René Christensen, der også er viceborgmester i Guldborgssund Kommune, tager ofte udgangspunkt i de lokale forhold, når han skal vurdere lovstof i Folketinget. Han er netop blevet præsenteret for sagen om en kompliceret udstykning i Marielyst, hvor den lokale landinspektør fik brikkerne til at falde på plads.At udstykke et område, hvor hele otte ejere skal have deres interesser tilgodeset, kræver diplomati tilsat en god portion lokalkendskab og ikke mindst uvildighed. Det har viceborgmester og folketingsmedlem René Christensen for Dansk Folkeparti erfaret i en udstykningssag fra Marielyst, som Carsten Kragh fra landinspektørfirmaet Bo Rasmussen & Carsten Kragh I/S, Nykøbing F., for nylig har præsenteret ham for.Udstykningen i Marielyst var en af de fem, som den daværende Sydfalster Kommune fik lov til, da staten gennem et landsplandirektiv gav adgang til et udstykke..

Bogen om gedehold

Selvforsyning bliver mere og mere populært, også blandt helt almindelig mennesker med fuldtidsjob. Geder er det oplagte valg til dig, der allerede har godt gang i køkkenhaven, men gerne vil blive selvforsynende i et endnu større omfang.Med ganske få geder kan du blive delvist selvforsynende med lækkert kød og mælkeprodukter, uden at arbejdsindsatsen bliver uoverskuelig. Bogen om gedehold henvender sig til alle, der enten overvejer at anskaffe sig et par geder eller måske allerede har kastet sig ud i det, men mangler hjælp til at komme rigtigt i gang med alt det sjove.Alle aspekter af gedehold bliver dækket i denne bog, lige fra fodring og indhegning over avl, læmning og sygdomme til forarbejdning af mælken til ost, kefir og yoghurt.Bogen udkommer 17. maj 2016.Bogen om gedehold // Ann Starbard // På dansk ved Lars Thomas TURBINE, Aarhus 2016 // ISBN: 978-87-406-0872-4 // ..

Servicehuset åbner afdeling for Havearbejde og andre udendørs services på Sjælland!

Her i sommerperioden glæder mange hus- og fritidsboligejere sig til at nyde haven. Men i længden er det måske knapt så sjovt at skulle slå græs, klippe hæk, beskære buske og alt det andet der skal gøres, før at vi kan slappe af og nyde udendørslivet.Steen Theill fra ServiceHuset, som står for rengøring i rigtig mange danske hjem, fik en dag en henvendelse fra en kunde: ”Det er en dejligt at glæde sig over et rent hjem, men nu er foråret kommet og der er meget der skal gøres i haven. Hvorfor har I ikke et tilbud om at gøre rent udendørs?Steen fandt hurtigt ud af, at denne kunde ikke var alene om at ønske sig mere fritid udendørs. Og da kunderne allerede var trygge ved at lade ServiceHuset komme i deres hjem, var næste skridt at finde en kvalificeret medarbejder til at forestå havearbejde og anden udendørs services.Steen ville gerne have, at det skulle være mere end bare at slå græs og..

AUBO skal gøre køkkendrømme til virkelighed i Thisted

Selvom fødderne stadig er solidt plantet i den vestjyske muld, så skyder AUBOs køkkenbutikker op overalt i landet. Og den udvikling fortsætter. Nu åbner endnu en AUBO-butik – denne gang i Thisted. Det hele startede i 1985 hjemme i privaten i Aulum, hvor Jens B. Bertelsen og hustruen Grethe besluttede sig for at kaste sig ud i iværksætterlivet ved at sælge tyskproducerede køkken- og garderobeskabe. Siden da er der blevet installeret et utal af skabe og skuffer fra AUBO i de danske hjem, og i dag er det ikke kun i den vestjyske vind, at AUBO-flagene blafrer. Danskerne kan således få opfyldt deres køkkendrømme hos forhandlere overalt i landet, og nu kan endnu en by krydses af på landkortet. Denne gang er det Thisted, der vil tilbyde kvalitetsløsninger inden for køkken, bad og garderobe. I de sidste tre måneder har der dagligt været svedperler på panden af den kommende butiks..

Undgå nabostrid: 5 tips om hegn i skel

Der er forår i luften, og hus og have trænger måske til et grundigt tjek. Skal du også have nyt hegn, eller skal hækken studses, så træd varsomt over for din nabo. Her får du hegnslovens vigtigste regler fra advokat Rune Strøm Danvold fra Advodan.1. Hvor går skellet?Inden du går i gang med at plante ny hæk eller sætte nyt plankeværk op, bør du have helt styr på, hvor skellet går mellem din og naboens grund. Skellets placering har fx betydning for, hvor du må placere en ny hæk. Hvis du og din nabo er i tvivl om, hvor skellet går, kan I forsøge at finde de gamle skelpæle mellem jeres grunde. I kan også kontakte en landinspektør. Hvis I efterfølgende er uenige om skellets placering, skal en såkaldt skelforretning afgøre sagen. I de fleste tilfælde dækker din forsikring omkostningerne til skelforretningen, herunder fx til advokathjælp og landinspektøren. 2. Hæk eller hegn?Vær..

Landsbypuljen forskønner Tønder Kommune

Gamle, nedslidte og forladte bygninger pynter ingen steder og med tilskud til nedrivningsarbejdet kan både erhvervsdrivende og private få dækket omkostningerne til nedrivningHos Teknik & Miljø i Tønder Kommune vil man gerne have brugt de penge, der er afsat til nedrivning af gamle og nedslidte bygninger. For et landskab af forfaldne, nedslidte - og ofte forladte - bygninger tiltrækker hverken nye borgere eller nye erhvervsdrivende. Og når de gamle bygninger rives ned, bliver der plads til nye tanker og nye kræfter. Hvem kan få tilskud? Når der skal findes penge til at nedrive gamle og udslidte bygninger, kan man få hjælp fra den såkaldte Landsbypulje. Og så skal kriterierne for at få tilskud til nedrivningen selvfølgelig være opfyldt. - Er der tale om en bolig, skal den være fra før 1960, og er der tale om en erhvervsejendom, skal erhvervet være nedlagt. Og så skal byggeriet stå tomt..

Gør-det-selv arbejde i haven kan koste dyrt

Sidste år måtte mere end 9.700 personer runde skadestuen efter at have været i gang med havearbejdet. Ofte er der tale om mindre skader, men i nogle tilfælde er skaderne så alvorlige, at det kan give lommesmerter. Læs hvad en advokat med speciale i erstatning råder til.Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital har lavet en opgørelse over skader, der er sket i forbindelse med havearbejde. Den viser, at havearbejde ikke kun er lig med afstresning, men i en række tilfælde også ender med en tur på skadestuen. Antal skader rekordhøjtTil trods for at tallene fra 4. kvartal af 2015 endnu ikke er medtaget i statistikken, står det allerede nu klart, at 2015 med sine mere end 9.700 skadestuebesøg i årets tre første kvartaler er rekordår, når det gælder haveulykker. Tallene er udregnet på baggrund af data fra Odense Universitetshospitals skadestue, som udgør et..

Sidste chance for radonmåling denne vinter

Overvejer du at få målt radonniveauet i dit hus, så skal det gøres i de kolde måneder. Derfor skal du i gang med at måle senest 1. marts.Radon er en radioaktiv gas, der siver op fra jorden og trænger ind i huse gennem selv de mindste revner i husets konstruktioner. Har man for meget radon i hjemmet, er det sundhedsfarligt. Sundhedsstyrelsen anslår, at 300 lungekræfttilfælde hvert år kan relateres til radon.Faktisk er det let at måle, om man bor i et af de omkring 350.000 huse i Danmark, der har mere radon, end verdenssundhedsorganisationen WHO og Sundhedsstyrelsen anbefaler. Det kræver blot nogle få engangsmålere på størrelse med en chokoladeskildpadde, man selv sætter op og senere sender til analyse.Dog er det vigtigt, at målingen foretages, mens det er koldt udenfor, fordi resultatet er sikrest, når forskellen mellem ude- og indetemperatur er størst. Derfor er det nu sidste chance..

Prydgræsser

Prydgræsserne har i stort tal gjort deres indtog i vores haver i de senere år, og det med rette.De tilfører haven struktur året rundt, både når de smukke aks vejer i sommerbrisen, den lave efterårssol understreger deres pragtfulde høstfarver, og når rimfrosten drysser sine diamanter ud over dem – og kombinationsmulighederne med havens øvrige planter er uanede. Græsserne er det ideelle selskab for så forskellige planter som stauder og roser, sommerblomster og løgplanter, men de fungerer også selv i høj grad som blikfang i kraft af deres højde, form og farver.Der er græsser til alle voksesteder i haven, og Prydgræsser tager os med ud i naturen til forskellige landskabstyper rundt om i verden, hvor græsserne oprindeligt kommer fra, ligesom den gennemgår de enkelte sorter, vi kan anvende i haven, lige fra dem der foretrækker en tør placering i fuld sol, til dem der helst vil..

Jeg havde aldrig klaret det alene

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); }); Morten AUBO og hans team fejrer 15 års jubilæum på Vævervej i Aulum, og slår endnu en salgsrekord – med vanlig vestjysk beskedenhed.Reaktionerne var præget af skepsis og panderynker, da den lige knap 22-årige Morten Elkjær Pedersen, sammen med en kompagnon, i 2001 købte Aulum Køkkencenter på Vævervej i Aulum, midt mellem Herning og Holstebro.”Mine forældre var bekymrede og vennerne rystede på hovedet. Dér røg børneopsparingen jo. Jeg måtte ud og stifte gæld, og havde næsten aldrig fri”, smiler han.I begyndelsen var ”Morten-AUBO”, som han i dag kaldes, ret alene om at se potentialet i de 125 kvadratmeter salgslokale med et lille udvalg af skabe i en lille by som Aulum, dér hvor..

Køkkenets eget iskolde kildevand

Ny Qooler med op til 3 slags drikkeklart vand - med eller uden brusMed tryk på en knap kan man nu tappe iskoldt drikkevand – med og uden brus eller kalkfrit og blødt – direkte fra sin egen kilde i køkkenet. Nyheden hedder Qooler og er udviklet af den danske virksomhed Zego Tech i Greve.Dermed kan alle, der vil have oplevelsen af lækkert koldt drikkevand, spare de dyre køb af kildevand på plastflasker og besværet med pant. For Qooler køler og renser det almindelige drikkevand, som i forvejen er rigt på mineraler og smag, fordi det hentes op fra stadig dybere boringer.Daglig luksus til små pengeVandet er hele tiden drikkeklart og kan tappes direkte i glas, flasker og kander, fordi kølingen ned til 4,5 grader sker ved gennemstrømning. Her løber vandet i en rustfri stålspiral gennem en iskold metalblok. Der kan tilsættes brus i form af kulsyre, hvis det ønskes. Eller man kan..

Alle kan få brug for en skraber

Citat Nikolaj KopernikusKålhoveder, gammel havregrød og våde kartoffelskræller brænder som bekendt ikke særligt godt. Faktisk bruger vi hvert år en masse ressourcer og unødvendig energi når vi bringer vores våde køkkenaffald til de store forbrændingsanstalter rundt om i landet. Det bliver til millioner og atter millioner af kilo og der skal bruges næsten ligeså meget brændsel til at få ild i affaldet.Derfor opfordrer flere og flere kommuner nu deres borgere til hjemmekompostering og stiller beholdere og vejledning til rådighed. Nogle gange kan det imidlertid godt være lidt af en opgave at løse opgaven eller blot være den sidste der skal ud af døren, når resten af familien for længst er smuttet og har ladet resterne fra morgenmad og madpakkelavning ligge tilbage i vasken. Det var den gentagne situation, der til sidst fik skuespilleren Nikolaj Kopernikus til at kaste sig..

G.S. Låseservice står klar til at sikre dig mod indbrud i 2016

Jul og nytår er veloverstået, men for mange har helligdagene desværre budt på andet og mere end afslapning og familiehygge. Hvert år bliver både mange virksomheder og private husstande udsat for indbrud, men med de rette sikkerhedsløsninger falder risikoen markant, og du vil kunne sove tryggere om natten i året, der kommer.Særligt i juledagene får mange danskere besøg af ubudne gæster i deres bolig. En ubehagelig overraskelse, der i mange tilfælde først opdages, når de intetanende beboere returnerer til hjemmet efter juleferien. Indbrud kan dog forebygges med relativt simple midler, og hos G.S. Låseservice i Søborg vil man derfor gerne hjælpe danskerne godt på vej mod et sikrere hjem i 2016.Som standard bør du altid, ifølge G.S. Låseservice, have en almindelig tyverialarm installeret og gøre alarmskiltet synligt for potentielle indbrudstyve, der i mange tilfælde vil fravælge netop dit..

Jagten på den perfekte streg

Dansk Plakatkunst fejrer 3 års fødselsdag som pioner for det kulturbevarende arbejde med at opstøve sjældne gamle plakater og give dem nyt liv som genoptryk. Der er stor efterspørgsel på plakaterne, som med deres næsten nutidige grafiske udtryk passer perfekt til den moderne boligindretning.Det hele startede med én mands kærlighed til plakater og hans ønske om at dele sin plakatglæde med andre. Nikolaj Pors begyndte at samle på plakater i midten af 80’erne, da han var 20 år, og i alle årene har det været hans store drøm at dele sin begejstring for plakatperlerne med andre.Med Dansk Plakatkunst er Nikolajs drøm blevet til virkelighed. Han har opstøvet over 100 originale plakater fra 1900-tallet, der kun var tiltænkt et kort liv som reklameplakater på byens plankeværker og plakatsøjler, men som nu lever videre som kvalitets-genoptryk. Der har siden lanceringen for 3 år siden været en..

Montér din egen skorsten med nyt byggeklodsprincip

En manglende skorsten kan ofte være en uoverskuelig hindring, hvis man drømmer om en brændeovn i hjemmet. Men nu behøver du ikke længere være professionel håndværker for at opføre din egen skorsten. Med det nye byggeklodsprincip fra Schiedel kan du hurtigt og billigt montere en sikker og flot skorsten. Det er faktisk som at stable byggeklodser oven på hinanden.Nemt og overskueligt at samle selvMed en saml-selv skorsten fra Schiedel kan du selv bestemme, hvor skorstenen skal placeres, og hvor høj den skal være. Schiedel forhandler både løsninger til skorstene placeret indendørs med en maksimal frihøjde på 2 meter over taget og til udendørs, fritstående skorstene med en frihøjde over taggennemføringen på mere end 2 meter. Begge skorstene er CE-mærkede, tåler høj temperatur og har en 0-afstand til brændbart materiale. De komplette skorstene er typisk billigere end stålskorstene, og..

Forkæl dig selv i den kolde tid

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); }); 5 tips fra ejeren af DuftVerket, der arbejder med dufte til hjemmet og selvforkælelse. Kender du følelsen af, at der er for lang tid til sommer og de lange lyse dage? At hverdagen pludselig virker trist og kedelig, fordi det er blevet koldt, og der er mørkt udenfor? Den følelse vil Lene fra firmaet DuftVerket gerne være med til at minimere ved at fokusere på små ting i hverdagen, som kan give dig et skud velvære og sætte fokus på selvforkælelse. Vi giver ordet til Lene:Vi kan gøre rigtig meget godt for os selv i hverdagen - hvis vi husker det. Det er de små ting som i deres helhed kan give en større følelse af velvære og minimere stress. Det handler om selvforkælelse og om at..

Dug på ruden er et sundhedstegn

På denne årstid kan du opleve, at der er dug på ydersiden af ruderne, når du slår gardinerne til side om morgenen, og det er et tegn på, at dine vinduer er i orden.Nye vinduer holder varmen inde og kulden udeNyere vinduer er gode til at holde på varmen, og det betyder, at temperaturen på ydersiden af ruden holdes nede. I morgentimerne, hvor luften begynder at blive varmere, kan der derfor opstå en periode, hvor rudens udvendige overfladetemperatur er lavere end lufttemperaturen, og så dannes der dug. - Vi får jævnligt henvendelser fra personer, der netop har skiftet husets vinduer. De har ikke tidligere oplevet dug på ydersiden af ruden, og er derfor bekymrede for, om alting nu er, som det skal være, siger direktør for Jydsk Vindueskompagni, Arne Andersen og tilføjer- Heldigvis kan vi berolige dem og sige, at det er lige præcis, som det skal være. Dug på ydersiden viser..

Vi gider ikke røg i hjemmet

Der bliver aldrig røget i 75 pct. af danskernes hjem. For bare fem år siden gjaldt det kun for 59 pct. Selv dem, der ryger, har i stor stil sendt røgen udenfor. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen.Lugten og partiklerne bliver hængende, efter cigaretten er skoddet, og røgen har lagt sig. Det er der tilsyneladende stadig flere danskere, som ikke har lyst til i deres eget hjem. 75 pct. svarer i en ny undersøgelse, at der aldrig bliver røget indendørs i deres hjem. Til sammenligning var der kun 59 pct., der havde et røgfrit hjem i 2010.Der er tale om et tydeligt holdningsskifte blandt danskerne, lyder vurderingen fra Niels Them Kjær, projektchef i Kræftens Bekæmpelse:- Der er markant flere, som beskytter sig mod tobaksrøg, og udviklingen er sket på relativt få år. Det er tydeligt, at det er et..

Nu kan du få nye vinduer med håndværkerfradrag

Der er godt nyt til danskere, der overvejer at skifte husets vinduer, for med genindførslen af håndværkerfradraget kan der igen opnås fradrag for håndværkernes arbejdsløn.Håndværkerfradraget er genindførtHåndværkerfradraget, eller BoligJob-ordningen som den også kaldes, gælder for hele 2015 med de samme regler, som du allerede kender fra 2014. Du kan allerede nu indberette via SKAT, hvorefter det kommer med på årsopgørelsen for 2015, der offentliggøres i marts måned 2016. Dit fradrag vil være op til 15.000 kroner årligt inklusive moms, så hvis du skal have skiftet vinduer og får håndværkere til at gøre arbejdet, har du mulighed for at få fradrag for håndværkernes arbejdsløn.- Genindførslen af håndværkerfradraget er en glædelig nyhed, for vi anbefaler netop, at man allierer sig med en erfaren håndværker, når vinduerne skal skiftes, siger direktør Arne Andersen for Jydsk..

Unik mulighed for at kommunikere til fritidsborgere

Feriehusejere er ikke turister og hellere ikke borgere. De kaldes med et velbetegnende ord for fritidsborgere. Fra Destination Djursland har vi igennem magasinet Fremtidens Feriehus fået muligheden for at henvende os direkte til mere end 10.000 feriehusejere på Djursland.Aktive ambassadørerFeriehusejere har et højt kendskab til området med en særlig lokal stolthed og fungerer som ambassadører. Fra rapporten ”Fra feriehus til forretningspotentiale” udgivet af Videnscenter for Kystturisme ved vi også, at formålet med at have et feriehus bl.a. er at skabe plads til kvalitetstid og et aktivt fritidsliv. Med magasinet Fremtidens Feriehus har det været muligt at fortælle fritidsborgere om andre oplevelser på Djursland end de mest velkendte. En feriehusejer på det nordlige Djursland har ikke nødvendigvis det store kendskab til oplevelsesmuligheder på den sydlige del og omvendt...

Sådan vælger du den rigtige brændeovn

Brændeovne skaber varme og hygge, men det kan være svært at finde den brændeovn, der opfylder netop dine behov. En brændeovn er nemlig ikke bare en varmekilde. Det er også et møbel, der skal passe ind i hjemmet. Med denne guide får du hjælp til at orientere dig på markedet samt gode råd til, hvordan du vælger den rigtige brændeovn.4 hurtige trin, der bringer dig tættere på den rigtige brændeovn:1. Først skal du overveje, hvor mange m2 du ønsker opvarmet. Brændeovnens ydelse er typisk angivet i kilowatt (kW). En brændeovn på 3-5 kW vil være tilstrækkelig for de fleste. Valget afhænger blandt andet af, om brændeovnen blot skal supplere andre varmekilder, eller om den alene skal producere varme til et større område. Samtidig er det vigtigt at vurdere, hvor brændeovnen skal placeres. Det er nemmest at stille brændeovnen et sted, hvor der ikke skal skæres i stolper, bjælker eller spær...